onsdag 12 november 2014

Allegiant ( Divergent #3 ), Veronica Roth



Efter förra bokens cliffhanger tvingas Tris inse att hela hennes liv har varit en lögn, hela hennes värld har varit en lögn. Hela hennes liv har varit ett experiment.
Invånarna delar upp sig i två grupper där frågorna, om huruvida de bör avskaffa sig i falangsystemet, behålla det, utforska världen utanför murarna eller stanna kvar, inte resulterar i annat än våld och splittring. Tris och Four ansluter sig till Allegiant, som vill återinföra falangsystemet och utforska världen utanför murarna, blir de första att att skickas ut ur staden. En resa som kommer förändra deras liv för alltid.

MÖH, är alltid lika sorgligt när en serie slutar, jag slits mellan att vilja läsa ut boken så snabbt som möjligt och att låta den vara så länge som möjligt. Men åh, vilken underbar serie! Rossi vet verkigen hur man gör för att få läsaren att älska eller hata karaktärerna. Har verkligen varit uppfylld av starka känslor genom större delen av boken, men som vanligt så är jag som mest känslomässig när det kommer till slutet, och kan ärligt säga att jag både skrattat och gråtit till Allegiant.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar