måndag 3 november 2014

Touch of Frost ( Mythos academy #1), Jennifer Estep


I wouldn't say hate, exactly. You're kind of like fungus, Gwen. After a while, you just start growing on people.” - Daphne

Gwen Frost går på Mythos Academy, en skola fylld med myter, magi och krigstränade ungar, där även den lägsta av töntar kan hugga av någons huvud.
På senare tid har saker varit konstiga, även med Mythos-mått. Först blir mean-girl Jasmine Ashton mördad i biblioteket, sedan stal någon ”the Bowl of Tears” en magisk artifakt som kan användas för att framkalla ett andra kaos-krig. Död, förstörelse och en massa andra dåliga, dåliga saker.
Såna saker är sånt som händer hela tiden på Mythos, men Gwen är bestämd på att komma på vem som mördat Jasmine, speciellt eftersom Gwen var den som borde ha dött.

Så med sin ”gypsy”-gåva (som låter henne se och känna händelser, minnen och känslor när hon rör vid föremål), datorgeniet och rosabesatta Daphne Cruz med inslag av
moment med hottien Logan Quinn, ska Gwen Frost finna svaret om varför och vem som mördat Jasmine Ashton.
Men självklart finns det alltid tid för att svänga förbi mormor Frost för att fylla upp sötsakslagret.


En av dom där böckerna som man börjar läsa och helt enkelt inte kan lägga ner. Lättsmält, händelserik och humoristisk bok som man snabbt tar sig igenom. Har en del liknelser med serier som House of Night och Gossip Girl, dock med mer våld, mytologiska gudar och godsaker.
En bra bok och jag är helkär i våldsamma, blodtörstiga Vic!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar